Deepavali

 • WWF (World Wildlife Fund)

  Langs de kusten van Suriname, Guyana en Frans Guyana nestelen grote populaties van vier verschillende soorten zeeschildpadden.

  Lees meer

 • Stichting Aap

  Bij het denken aan Marokko wordt de associatie met de natuur niet snel gemaakt. Toch leven er in Marokko allerlei dieren- en plantensoorten die met uitsterven worden bedreigd.

  Lees meer

 • Brooke Hospital for Animals

  Brooke helpt werkpaarden en ezels van straatarme mensen in landen als Egypte, India en Pakistan. Toegewijde lokale dierenartsen en hun teams geven gratis diergeneeskundige hulp en voorlichting over dierenwelzijn.

  Lees meer

 • WSPA (World Society for Protection of Animals)

  De visie van WSPA is een wereld waarin dierenwelzijn ertoe doet en wreedheid stopt.

  Lees meer

 • Prinses Maxima Manege

  De activiteiten op de Prinses Máxima Manege, worden uitgevoerd onder de vlag van Stichting Ruitersportcentrum Reinaerde.

  Lees meer

 • Stichting CliniClowns

  In de begintijd van Stichting CliniClowns Nederland speelden de CliniClowns alleen voor ernstig zieke kinderen, op afdelingen Oncologie.

  Lees meer

Filosofie

Stichting Deepavali is in 2010 opgericht door Anouck en Bauke Bakhuizen. De Stichting heeft daartoe ook de ANBI-status verkregen. Om giften en donaties te doen hebben zij bedacht, dat dit het beste werkt door specifieke doelen aan te wijzen. Door betrokken te zijn en te blijven is in die optiek de continuiteit beter gewaarborgd. Het is derhalve niet alleen een kwestie van geven, maar ook trachten te leren en kennis te delen, netwerken te combineren en uit te breiden.

De doelstelling van Stichting Deepavali is het steunen van goede doelen in Nederland op het gebied van welzijn van dieren, het milieu en de natuur en projecten van algemeen maatschappelijk belang en van sociale en ideële strekking.

In overleg met en goedkeuring van het bestuur van de Stichting wordt jaarlijks het beschikbaar te stellen budget bepaald. Zo is over 2010 in totaal € 50.000 ,-- ter beschikking gesteld aan 6 verschillende organisaties. Over het algemeen wordt telkens een termijn van minimaal 3 jaar met het betreffende doel afgesproken.

Projecten